Brummer & Partners Brummer & Partners
2018-04-13

Matteduellen 2018 avgjord. Grattis Team Sweden!

Nu går årets träningsläger i matematik på Brummer & Partners av stapeln. 13 i den absoluta Sverigeeliten på gymnasiet anlände under torsdagen till Stockholm för fyra dagars intensivträning. Under fredagen avgjordes den stora matteduellen där ungdomarna mötte yrkesverksamma matematiker från Brummer & Partners. 

Ungdomarna som deltar i träningslägret inledde tävlingsåret med kvalet till Skolornas matematiktävling i september förra året. De 25 bästa tog sig till finalen vid Umeå universitet i november. Därefter har finalisterna fått korrespondensträning av universitetsmatematiker och 13 stycken blev utvalda till helgens träningsläger. De slåss nu om en av de sex åtråvärda platserna i Team Sweden vid den internationella matematikolympiaden som avgörs i Rumänien i sommar. 

En del av träningslägret är den årliga matteduellen mot yrkesverksamma matematiker på Brummer & Partners. Årets duell bestod av två lag med ungdomar, ett yngre och ett äldre, samt Team Brummer & Partners där en majoritet är disputerade matematiker. Återigen fick de yrkesverksamma se sig slagna av ungdomarna: 

Resultat matteduellen 2018

1. Team Sweden från gymnasiet åk 2-3: 21 poäng

2. Team Sweden från åk 9 - åk 1 på gymnasiet: 16 poäng

3. Team Brummer & Partners: 12 poäng

 

Klarar du att lösa uppgifterna? Kolla in duellens frågor med facit härHär löser Brummer & Partners-pristagaren Hugo Eberhard uppgift nr 14

Läs mer om Brummer & Partners matematikengagemang

 

För mer information, kontakta

Jacob Lannerö, Chef Public Affairs och ansvarig för matematikengagemanget på telefon 0761-11 1486 eller epost media@brummer.se